FOTO | Final de sezon dezamăgitor pentru U Cluj în campionatul de volei masculin

Sport

Fără șanse foarte mari să urce în clasament pe acest final de campionat, U Cluj a înregistrat o nouă înfrângere în Divizia A1 la volei masculin. Clujenii au pierdut pe teren propriu cu 1-3 (18-25, 23-25, 25-22, 20-25) în fața Unirii Dej, care joacă fără miză în play-out, fiind sigură de locul 7 în clasament.

Dejul a început mai bine meciul și a controlat în totalitate primul set, pe parcursul căruia antrenorul Sobolewski a fost nevoit să ceară de două ori timp de odihnă pentru formația „studenților”. Diferența maximă s-a înregistrat la 11-22, când Florea a reușit un punct pentru Unirea.

Al doilea act a fost cel mai echilibrat al partidei, U Cluj fiind cea care reușise să se desprindă de câteva ori, la 18-15 sau 22-19, pentru ca finalul setului să le aparțină dejenilor, cu Andrei Mihalescu autor a două puncte în momente decisive, impunându-se astfel la 23.

Greșelile din setul precedent nu au fost repetate de jucătorii lui „U”, care au controlat jocul cu o singură excepție, la 21-22, în rest având un avantaj constant de două-trei puncte, tresărirea de orgoliu fiind motivul câștigării acestui act la 22.

Revenirea Clujului nu avea să dureze multe, deoarece dejenii au practicat un joc aproape de perfecțiune în al patrulea set, blocajul fiind principala armă a Unirii. Oaspeții s-au impus astfel la capătul unui meci în mare parte echilibrat, în cale micile detalii au făcut diferența.

Vlad Negrean a fost cel mai bun jucător al Universității Cluj, cu 23 de puncte, mai multe decât toți titularii echipei la un loc. De partea cealaltă s-au remarcat cei doi Mihai, Tarța și Coasă, primul cu 17 puncte, cel din urmă cu 15.

În ultima săptămână din play-out U Cluj va juca la Câmpia Turzii (10 aprilie) și pe teren propriu cu Explorări Baia Mare (13 aprilie), în vreme ce Unirea Dej se va deplasa la Baia Mare și va termina sezonul pe teren propriu, în fața Câmpiei Turzii.

– Material realizat de Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts