România va organiza Campionatul Mondial de baschet feminin Under 17 din 2020

Sport

Federația Română de Baschet va organiza pentru prima dată în istorie o competiție mondială, după ce în 1932 a fost membru fondator al Federației Internaționale de Baschet (FIBA). Decizia a fost luată în cadrul FIBA Central Board, în 30 martie, la Abidjan, fiind confirmată printr-o adresă oficială semnată de preşedintele FIBA, Horacio Muratore, şi de secretarul general FIBA, Andreas Zagklis. ,,Vă felicităm oficial pentru obţinerea dreptului de organizare a FIBA U17 Women Basketball World Cup 2020, ca urmare a deciziei FIBA Central Board”, se arată în adresa oficială primită de Federația Română de Baschet.

Evenimentul va fi găzduit de municipiul Cluj-Napoca între 15 și 23 august 2020, iar meciurile se vor desfășura în Sala Sporturilor ,,Horia Demian” și în Sala Polivalentă ,,BT- Arena”.

La acest campionat mondial vor participa 16 echipe cu jucătoare din generația 2003, România fiind calificată direct din poziția de țară organizatoare. Cadetele noastre vor participa în această vară la Campionatul European U16, Divizia B, care va avea loc la Sofia în luna august.

Țara noastră a organizat în ultimii 13 ani mai multe competiţii europene juvenile, precum şi grupele Campionatului European de baschet feminin 2015 şi ale Campionatului European de baschet masculin din 2017. Astfel, calitățile organizatorice ale țării noastre sunt recunoscute din nou de către Federația Internațională de Baschet.

– Material realizat de Lungu Cristian / Sursa fotografiilor: Inquam Photos

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts