Expoziţia foto #Alterimagini a avut loc la Cinema Mărăşti din Cluj-Napoca

Din oraş

Campania AlterImagini organizată de echipa Question Hate s-a desfăşurat ieri la Cinema Mărăşti, în cadrul proiecţiei de gală V for Visual. Aplicaţia mobilă AlterImagini a fost prezentată în cadrul expoziţiei, modalitate prin care participanţii la expoziţie au putut cunoaşte oameni care au învins prejudecăţile şi stereotipurile.

O expoziţie de portrete a avut loc astăzi în holul cinematografului din cartierul clujean Mărăşti. Fotografiile au fost realizate de studenţii din Cluj şi expuse în cadrul proiecţiei de gală V for Visual – festivalul studențesc de scurtmetraje non-fiction.

Expoziția cu realitate augmentată #AlterImagini a avut ca scop prezentarea aplicaţiei mobile cu acelaşi nume. Aplicaţia permite ca oameni simpli care au reuşit să depăşească prejudecăţile şi stereotipurile să fie aduşi la lumină. Astfel, prin intermediul aplicaţiei, odată scanat unul din portretele expuse se deschide un video în care personajele din imagini îşi spun povestea de viaţă şi modul prin care au reuşit să învingă prejudecăţiile.

Campania îşi propune să învingă stereotipurile şi barierele pe care fiecare om şi le impune, oferind ca exemple oameni care ai reuşit să facă asta. Proiectul V for Visual, în cadrul căruia a avut loc expoziţia, se află la a treia ediţie şi are loc în intervalul 30-31 mai 2017.

– Victoria Timoce / Sursa fotografiilor: Adela Coriteac

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts