Donald Trump, criticat de medici pentru propunerea de injectări cu dezinfectant împotriva COVID-19

Internaţional UBB Radio

Propunerea venită din partea președintelui Donald Trump în cadrul unei conferințe de presă susținută la Casa Albă, provoacă critici în comunitatea medicală. Acesta a sugerat faptul că ar trebui testat de medici dacă injectarea cu dezinfectant sau expunerea la lumină UV pot trata coronavirus.

Trump a declarat în timpul conferinței: „Deci, să presupunem că aplicăm corpului ceva colosal, fie că sunt ultraviolete sau doar lumini foarte puternice, şi cred că aţi spus că nu a fost verificat, dar veţi testa.”. Acesta mai menționează „Văd că dezinfectantul îl distruge într-un minut. Un minut. Există vreo cale să putem face asta, prin injectare sau aproape o curăţare? Aşadar, ar fi interesant de verificat asta. Cred că este o chestie minunată de urmărit”, potrivit BBC.

Medicii avertizează oamenii să nu recurgă la aceste metode deoarece mai mult ar înrăutăți situația decât să o rezolve. „Această noțiune de a injecta sau ingera orice tip de produs de curățare în organism este iresponsabilă și este periculoasă”, a susținut Vin Gupta, un medic pulmonolog și expert în politici de sănătate la nivel mondial, pentru NBC.

Pulmonologul John Balmes a spus la Bloomberg News: „Căile respiratorii și plămânii nu sunt făcute să fie expuse nici măcar unui aerosol de dezinfectant.”

Compania Reckitt Benckiser de produse de sănătate și igienă care deține branduri precum Dettol, Vanish, Lysol și Cillit Bang a criticat declarațiile liderului SUA și avertizează că sub nicio formă produsele nu trebuie injectate sau înghițite deoarece sunt toxice, scrie BBC.

Nu este prima dată când sfaturile medicale ale lui Donald Trump au generat polemici și critici. El a recomandat anterior un medicament împotriva malariei, Hidroxiclorochin, spunând că ar fi benefic în tratarea coronavirus, în ciuda faptului că nu există nicio testare medicală care să ateste acest fapt.

Sursa foto: WikimediaCommons

Țîcșa Alexandra

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts