CSU Sibiu se impune pe terenul rivalei în Derby-ul Transilvaniei și rămâne în fruntea LNBM

Sport

Ultimul meci al etapei a cincea din faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin l-a reprezentat Derby-ul Transilvaniei, dintre U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu, încheiat cu Victoria sibienilor, 89-88 (22-28, 27-11, 18-27, 22-22).

Dorsey-Rasic-Dykes-Kuti-Washburn au făcut parte din primul 5 al Clujului, în vreme ce Dan Fleșeriu a trimis prima dată pe parchet formula Tohătan-Tamulis-Hardy-Pratt-Falker.

Oaspeții au început mai bine partida, reușind o desprindere la 11-5, după tripla lituanianului Justas Tamulis. Partea a doua a sfertului de debut le-a aparținut clujenilor, care au luat un avans de șase puncte, 28-22.

Formația de sub Cibin a făcut un sfert secund foarte bun, pe care l-a câștigat cu 27-11, pentru a intra la cabine cu un avantaj de 10 puncte pe tabelă.

Repriza a doua a stat sub semnul echilibrului, ambele combatante mergând cap la cap, doar mâna precisă de la distanță a aceluiași Tamulis făcând diferența la final.

Kyndall Dykes, cu un double-double reușit (27 de puncte și 11 recuperări), Aleksandar Rasic cu 18 puncte și 5 pase decisive, respective Darren Dorsey, cu 13 puncte și 4 pase decisive, au fost principalii marcatori pentru U-BT. De cealaltă parte, Justas Tamulis cu un season-high de 32 de puncte, Isaiah Philmore cu 16 puncte și Chris Cooper cu 10 puncte și 3 recuperări, au contribuit la victoria echipei lor.

În urma acestei etape, CSU Sibiu are două victorii în fața Clujului, care se menține pe locul secund în clasamentul LNBM.

La finalul partidei, antrenorii celor două rivale au oferit câteva declarații:

Dan Fleșeriu – antrenor CSU Sibiu

Mihai Silvășan – antrenor U-BT Cluj-Napoca

Krisztian Bucsi

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts