Victorie în stil italian pentru U Cluj în “derby-ul studențesc” cu Poli Timișoara

UBB Radio

 

În ultimul meci din cadrul etapei a 23-a a ligii secunde, pe stadionul Cluj Arena s-a desfășurat meciul dintre Universitatea Cluj și Poli Timișoara Meciul s-a terminat cu victoria “studenților” scor 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat de Mircea Axente în minutul 53, atacant transferat în această iarnă de la Dinamo București.

Prima ocazie a partidei a aparținut oaspeților, când reluarea din foarfecă  a lui Plămadă a lovit bara porții apărate de Dur-Bozoancă. Cei de la “U” au răspuns printr-un șut al lui Gavra în minutul 42, respins de portarul timișorenilor în corner. Trupa lui Bogdan Lobonț a deschis scorul la prima ocazie din repriza a doua printr-o execuție a lui Mircea Axente, cu un șut la colțul lung, după o greșeală în apărarea echipei antrenate de Cosmin Petruescu.

În urma acestei victorii  “U” Cluj urcă până pe locul 3 al clasamentului cu 50 de puncte, loc ce asigură barajul pentru moment și păstrează șanse reale de promovare, în timp ce oaspeții de la Poli Timișoara coboară pe locul 12, cu 26 de puncte adunate după 23 de etape.

Galeriile au protestat față de federație și televiziuni

Un lucru surprinzător al meciului a fost faptul că cele două galerii, “Șepcile Roșii”, respectiv „Drukeria”, au boicotat începutul partidei și au decis să intre pe stadion după primele 15 minute, în semn de protest față de cei care dețin drepturile de televizare, motivul fiind programarea meciului într-o zi de luni la ora 17:30. Suporterii au scandat lozinci împotriva Federației Române de Fotbal și a posturilor de televiziune ce transmit meciurile din Liga a II-a.

Echipele de start:

 „U” Cluj (3-5-2): Dur Bozoancă – I. Ursu, Abrudan, Berci – Căpuşă (Hațiegan, min. 81), Gab. Giurgiu, G. Florescu, Taub – Axente, Gavra (Al. Coman, min. 83), Goga (cpt.)
Rezerve: Iul. Dinu – Andr. Cordoş, Al. Coman, Twumasi, Haţiegan, N. Janos, Nic. Pîrvulescu
Antrenor: Bogdan Lobonţ

ASU Poli (4-5-1): Morariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cojocaru – Bg. Vasile, Dros – A. Manea, Ignea (Trif, min. 87), Schieb (Bedea, min. 65) – I. Plămadă (M. Ene, min. 73)
Rezerve: D. Munteanu – Motreanu, F. Trif, Bedea, Vidrăşan, Mih. Ene, Cr. Ene
Antrenor: Cosmin Petruescu

 

Realizat de Sergiu Vlăgea și Alexandru Nistor

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts