Cinci mineri au murit în explozia de la Uricani

Social UBB Radio

Cinci mineri au decedat în urma unei explozii ce a avut loc în această după-amiază în subteranul minei Uricani. Echipele de salvatori care au coborât în subteran nu au găsit supravieţuitori.
“Din păcate, cei cinci mineri, surprinşi în subteranul minei Uricani şi-au pierdut viaţa. În prezent, echipele de salvatori mineri lucrează pentru scoaterea la suprafaţă a trupurilor neînsufleţite, aceasta fiind şi prioritatea momentului’, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Diana Fullop.
Explozia s-a produs după ce o echipă de muncitori a reparat un tablou electric, care a luat foc în momentul în care a fost cuplat.
La Mina Uricani sunt prezenţi şi Ion Ariton, ministrul Economiei, Traian Igaş, ministrul de Interne şi Ioan Botiş, ministrul Muncii.
La Mina Uricani lucrează aproximativ 800 de angajaţi. Exploatarea minieră a fost nominalizată în mai multe rânduri ca fiind una dintre minele din cadrul Companiei Huilei care ar puteta fi închisă operaţional până în anul 2018.
__________________
Foto: focus-energetic.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts