Centrul Cultural Transilvania intră în linie dreaptă

Administraţie Din oraş

Proiectul pentru viitorul Filarmonici Transilvania va fi desemnat printr-un concurs ce se va desfășura la sfârșitul lunii ianuarie. Aceasta decizie s-a luat prin colaborare directă cu Ordinul Arhitecților din România (OAR) și anume, semnarea unui Protocolul de colaborare între OAR și Municipiul Cluj-Napoca, prin care s-au stabilit condiţiile cadru de desfăşurare a concursului de soluţii pentru Centrul Cultural Transilvania.

În data de 3 decembrie, Primăria a transmis spre publicare anunțul de concurs, care a apărut chiar ieri, pe site-ul www.e-licitatie.ro.

În cadrul unei conferințe de presă susținută în cursul acestei dimineți, primarul Sorin Apostu a declarat: „Practic, am intrat în linie dreaptă. În data de 21 ianuarie 2011, priectanți vor trebui să vină să înceapă acest concurs de soluții pentru Centrul Cultural Transilvania, de așa natură încât, în zona respectivă să facem unul dintre cele mai frumoase centre culturale din Europa”.

Conform Protocolului semnat cu OAR, unde se vor depune și proiectele, data limită pentru depunerea proiectelor este de 28 ianuarie 2011. Criteriile după care se vor evalua ofertele primite sunt: 30 puncte preţul, 10 puncte durata de execuţie, 60 puncte criteriile specifice (calitatea spaţiului public, nota urbanistică, integrarea în sit, modul de inserţie şi relationare în contextul urban existent, modul de rezolvare a circulaţiilor, acceselor, atât cele auto, siguranţa in exploatare).

„Am lansat un concurs internațional. Sper într-o participare foarte mare atât a arhitecților români, cât și a arhitecților din Europa cu expertiză în domeniu, ca anul viitor să începem lucrarea la Filarmonică și să intrăm în linie dreaptă cu proiectul Clujul-capitală eurpoenă în anul 2020”, susține Sorin Apostu.

Valoarea estimată a proiectării este de 2.600.000 lei cu o durată maximală de proiectare de 6 luni.

___________

Maria Ghere

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts