Clujenii îşi vor putea plăti online impozitele şi taxele locale

Administraţie Din oraş

Orice cetățean al Clujului își va putea plăti impozitele direct din fața calculatorului, începând anul viitor. Cei interesați să efectueze aceste plăți online sunt așteptați la Centrul de Informare pentru cetăţeni, la sediul central al Primăriei Municipului Cluj-Napoca, sau la sediile de cartier.

La serviciul Taxe și Impozite, cetățenii vor completa o cerere și pe baza buletinului vor primi pe loc un nume de ultilizator și o parolă.

„După ce am oferit cetățenilor Clujului posibilitate ca să își urmărească propriile documente online, după ce putem programa căsătorii online, începând cu 3 ianuarie 2011 cetățenii își pot face plățile de acasă prin sistem online. Comisionul pentru cetățeni este zero”, a declart primarul Sorin Apostu.

Deocamdată, sistemul nu este funcţional. Va fi în teste de săptămâna viitoare, urmând ca să fie perfect funcţional din 3 ianuarie 2011. Cererile pentru aceste plăți online se depun în perioada 20-31 decembrie 2010.

„Acest sistem de plăți sperăm că va aduce pe lângă transparență și înștiințarea cetățeniilor în ceea ce privește sumele pe care le au de plătit în cuantumul taxelor și impozitelor, dar și o abordare ușoară a acestor plăți și diferențiată în funcție de cât are fiecare de plătit”, mai susținue Sorin Apostu.

Banca prin care se fac plăţile online este Banca Transilvania. Singura condiție cerută cetățeanului este să aibă un card care perimte plata online. De asemena nu este perceput nici un comison indiferent de banca prin care este facută tranzacția.

Comsioanele suportate de Primărie sunt cele pentru cardurile de la Banca Transilvania, respectiv 1,5% și 2% pentru alte carduri.

Potrivit contractului, suma totală pe care o va plăti Primăria pentru aceste comisioane nu poate depăşi 15.000 de euro pentru tot anul 2011.

___________

Maria Ghere

Foto: creditcardexpert.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts