Actions for Change a organizat spațiul de descoperire emoțională și sezorială Teatru Labirint-Călătorie prin diversitate, duminică, 26 martie, în Parcul Central din Cluj-Napoca.
Ce este Teatrul Senzorial Labirint?
Teatrul Senzorial Labirint este o manifestare artistică ce presupune o interacţiune directă şi constantă cu tine însuți și cu oamenii din jurul tău, un îndemn la introspecţie asupra naturii si emoţiilor umane. Convențiile și zidurile teatrale coboară, iar tot ce rămâne este experiența și momentul prezent.
Cine organizează acest proiect?
Echipa de facilitatori este formată din 12 lucrători de tineret din România, Armenia, Georgia, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Letonia și Spania.
Aceștia au participat la un curs de formare pentru facilitarea metodei Teatru Senzorial Labirint în cadrul proiectului internațional Change Must Go On, finanțat prin programul Erasmus+ și organizat în parteneriat cu Humama People to People in Latvia.
Cum se desfășoară o asemenea experiență?
În timpul unei reprezentații de Teatru Labirint, spectatorul este personajul principal din poveste.
Astfel, o dată la fiecare 5 minute, câte un spectator intră în labirint, trecând printr-o serie de momente artistice în diferite spaţii, reprezentând diversitatea și momentele principale ale vieții sale, fiind descoperite și analizate de participanți.
Care este scopul acestui proiect?
Menirea experienței este de a învăța participanții să se cunoască, să interacționeze mai bine cu ceilalți, dar și să se conecteze la energiile din jur.
Ce ne poate spune organizatorul?
„Acest proiect îi are în centru pe tinerii cu care echipa de facilitatori lucrează. Astfel dorim să aducem metode diferite de a lucra și aborda educația tinerilor, investind și în lucrătorii de tineret, profesori, mentori, cei ce sunt activi în lumea ONG-ului.”
afirmă Sandra Horea, coordonator Actions for Change.
– Mădălina Pîrlog / Sursa fotografiilor: Actions for Change