Evenimente TIFF în locaţii istorice

Cultură Eveniment

Seara trecută, Festivalul Internaţional  de Film Transilvania (TIFF) a reînviat Castelul Banffy de la Bonţida. De la ora 22, în prezenţa a peste 1000 de persoane, din curtea castelului s-a putut viziona pelicula „Odessa în flăcări”.

“Odessa în flăcări” a fost considerat pierdut până acum câţiva ani. O copie de 35 mm a fost găsită în arhiva CineCitta din Roma şi, ulterior, restaurată.

Filmul este centrat pe povestea dramatic a refugiaţilor din Basarabia, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar şi al ororilor comise de trupele NKVD. Interzis pe o perioadă de aproape 50 de ani, filmul a ajuns în final pe marile ecrane.

Astăzi, continuă animarea Hotelului Continental, începută în data de 3 iunie prin vernisajul expoziţiei de costume de film şi teatru semnate Doina Levintza. Astfel, de la ora 19, publicul este aşteptat la prezentarea expoziţiei  The silver screen in golden age- Romanian Film Posters(1965-1989), o expoziţie de postere de film sub semnătura Klara Tamas. Expoziţia va fi deschisă până în data de 10 iunie.

Din expoziţie fac parte postere ale unor filme precum: „Râdeţi ca-n viaţă”, regia Andrei Blaier, „Francois Villon”, regia Sergiu Nicolaescu sau „Declaraţie de dragoste” în regia lui Nicolae Corjos.

____________

Andrada Lăutaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts