A doua poveste amuzantă Comedy Cluj a ajuns la final

Din oraş Divertisment

Seara trecută, Cinema Republica a devenit casa comediei clujene, unde personalităţi de seamă au înmânat premii pe măsură în cadrul galei de închidere a celei de a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj.

În deschidere a vorbit Primarul Sorin Apostu, care a dorit să mulţumească celui mai important sponsor, publicul şi totodată să anunţe că ediţia de anul viitor se va desfăşura într-o sală de cinema renovată.

A fost prezent şi directorul Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmului(RADAF), care a anunţat mai multe proiecte de renovare a cinematografelor din ţară, precum şi faptul că copiii, studenţii, persoanele cu dizabilităţi şi pensionarii vor intra gratuit la filme de anul viitor.

Unde e comedie, e râs, dar sunt şi premii!

Trofeul “Comedy Cluj” pentru Cel Mai Bun Film se acordă filmului “O nouă zi/Bran Nue Dae”, Australia (2009) şi a fost înmânat de preşedintele juriului Andreas Strohl.

Premiul “Comedy Cluj” pentru Cel Mai Bun Regizor i-a fost acordat lui Valeriy Todorovskiy pentru filmul “Hipsters”, Rusia (2008), premiul fiind înmânat de către unul din membrii juriului, Alin Ludu Dumbravă.

Premiul “Comedy Cluj” pentru Cel Mai Bun Scenariu a fost câştigat de Nabil Ben Yadir, Paula van der Oest pentru filmul “Baronii”,Belgia (2009), premiu înmânat tot de preşedintele juriului Andreas Strohl.

Premiul “Comedy Cluj” pentru Cel mai Bun Actor, înmânat de către un alt membru al juriului, Augusto Orsi,  i-a revenit lui Maxim Mehmet pentru rolul Sascha din “Iubitul zid al Berlinului”, Germania (2009),

Premiul “Comedy Cluj” pentru Cea Mai Bună Actriţă  se acordă actriţei Anneke Blok pentru rolul Anne din “Tiramisu”, Olanda (2008), premiu înmânat de Silvia Pinterova, membră a juriului.

Premiul Publicului a fost câştigat de producţia românească “Nuntă în Basarabia”.“E ciudat că un regizor oltean/bucureştean, cu un actor timişorean, fac un film despre Basarabia şi iau premiu la Cluj”, glumeşte regizorul. Filmul poate fi vizionat în această seară de la ora 20.30, la Cinema Republica.

Au fost acordate şi două  premii de excelenţă: regizorului Geo Saizescu şi actorului Sebastian Papaiani.

Astfel, cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional Comedy Cluj îşi coboară cortina. Cinefilii clujeni sunt aşteptaţi în cursul zilei de astăzi pentru o ultimă porţie de râs sub egida acestui festival.

_____________

Andrada Lăutaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts