Peter Gross va susţine o conferinţă la Catedra de Jurnalism a UBB

Educaţie Eveniment

Profesorul american de origine română, Peter Gross, va susţine, la Univeristatea Babeş-Bolyai, conferinţa “The Imperatives and Practices of Good Reporting”.  Evenimentul se va desfăşura luni, de la ora 12.00, în Amfiteatrul “Woodrow Wilson” al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, anunţă biroul de presă al UBB. Cuvântul de întâmpinare va fi rostit de Prof.univ.dr. Ilie Rad.

Peter Gross s-a născut la Timişoara, în 1949, de unde a emigrat în SUA. Profesorul Peter Gross este autorul unui impresionant număr de cărţi şi studii de specialitate, din domeniul jurnalismului, al ştiinţelor comunicării în general. Dintre acestea, Editura Polirom i-a publicat, în limba română, două titluri: Colosul cu picioare de lut. Aspecte alle presei româneşti postdecembriste (2001) şi Mass-media şi democraţia în Europa de Est (2003). Peter Gross vorbeşte fluent şapte limbi: germană, italiană, română, franceză, spaniolă, maghiară şi rusă. De asemenea, el este co-fondator al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara (1992).

Pentru meritele sale în domeniul jurnalismului, a primit numeroase premii şi distincţii. În România, i s-a acordat titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti (2005) şi al Universităţii de Vest din Timişoara (2009).

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts