“Zilele Odin” la Cluj

Cultură Din oraş

Trupa de teatru daneză, Odin Teatret a debutat aseară la Cluj cu una dintre cele mai cunoscute piese ale lor, “Cronicile vieţii”.

Pe parcursul celor cinci zile, publicul clujean va putea lua parte atât la piese de teatru cât şi la workshop-uri. Dacă vineri Zilele Odin au organizat workshop-uri pe diferite teme la care au fost invitaţi artişti dar şi cunoscutul regizor Eugenio Barba, ieri, iubitorii de teatru s-au întâlnit pentru a urmări reprezentaţia piesei “Cronicile vieţii”.

Un eveniment important care marchează prezenţa Zilelor Odin la Cluj este acordarea titlului de Doctor Honoris Causa regizorului Eugenio Barba, acordat de către Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş-Bolyai celui care a marcat istoria teatrului la nivel mondial. Ceremonia are loc astăzi la ora 11.00, în sala Aula Magna a Universităţii Babeş-Bolyai.

Pentru cei care nu au reuşit să ajungă la reprezentaţia Odin Teatret de aseară, mai au timp încă două zile, începând cu ora 20.00 pentru a lua parte la piesa “Cronicile vieţii”. Acţiunea piesei se petrece în anul 2031 în Europa după cel de-al treilea război civil, unde oameni cu caractere şi experienţe diferite se provoacă unii pe ceilalţi conduşi de vise, decepţii şi speranţe.

Odin Teatret a fost fondat iniţial în Norvegia de Eugenio Barba, mai apoi mutându-se în Danemarca în 1966 iar în prezent în cadrul acestui proiect activează artişti de pe trei continente.

 

______________

Dziubinski Eduard

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts