Zilele Culturii Media s-au încheiat astăzi la Departamentul de Jurnalism al FSPAC

Din oraş Studenti

Zilele Culturii Media s-au încheiat astăzi, după o perioadă de o săptămână (25-31 mai) în care s-au organizat mai multe workshop-uri, concursuri și prelegeri pentru studenții de la jurnalism. Evenimentele au avut loc la sediul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), clădirea 2 a FSPAC (sala T1 de la Hotelul Topaz) și la Cinema Mărăști din Cluj-Napoca.

În cadrul manifestării au avut loc evenimente dedicate culturii media contemporane, precum: Conferința Studențească Internațională de Madia Digitală, Competiția Content ++, Sesiune de comunicări ștințiifice „Media și societate: modele, reprezentări și fenomene curente.”, Expoziția Națională Studențească de fotojurnalism FOCUS și festivalul studențesc de producție vizuală non-ficțională „V for Visual”.

Scopul manifestării a fost crearea unui forum național de dezbateri între studenți, profesori și profesioniști prin competițiile de producții studențești, prelegerile academice și workshop-urile susținute de către specialiști în domeniu.

În programele susținute cu ocazia Zilelor Culturii Media au participat jurnaliști atât din România, cât și din străinătate, precum SUA și Israel și nu numai.

Zilele Culturii Media au început cu Conferința Internațională de Media Digitală unde au participat profesioniști din SUA, Israel, Thailanda și Europa. Ultima zi s-a încheiat cu festivalul studențesc de producție vizuală non-ficțională „V for Visual” în care au fost expuse producții video studențești non-fiction, fotografii și au avut loc workshop-uri susținute de specialiști români.

Manifestarea a fost organizată de catedra de jurnalism a FSPAC din cadrul UBB Cluj-Napoca și a avut loc la cea de a II-a ediție.

– Miruna Aruxandei

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts