Zgomotul seismic ambiental al Pământului s-a redus datorită măsurilor de izolare

Știință UBB Radio

Restricțiile impuse pentru combaterea răspândirii noului coronavirus au diminuat intensitatea vibrațiilor generate de activitățile oamenilor și au făcut ca întreaga planetă să fie mult mai liniștită, conform CNN.

La nivel global se înregistrează mult mai puțin zgomot seismic ambiental, mai exact vibrațiile produse de mașini, trenuri, autobuze și activitățile de zi cu zi practicate de oameni. Conform seismologilor din toată lumea, în lipsa acestui zgomot, crusta superioară a Pământului se mișcă mai puțin decât de obicei. Mai puțin zgomot înseamnă că seismologi pot detecta cu ușurință evenimente care se petrec în adâncul pământului, precum cutremure mai mici și mișcări seismice pe care în mod normal nu le-ar fi putut înregistra.

Geologul si seismologul de la Observatorul Regal din Belgia, Thomas Lecocq, a analizat acest fenomen constatând o reducere de aproximativ 30% până la 50%. Analiza începând încă de la jumătatea lunii martie, perioadă în care țara a început să implementeze masurile de izolare și restricționare. Cifrele care reprezintă reducerea vibrației Pământului, pot fi asociate cu dovada că oamenii ascultă avertismentele autorităților de a rămâne acasă și de a diminua activitatea din exterior pe cât posibil, afirma Thomas Lecocq.

Sursa: Ziare.com

Adina Chiriac

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts