ALO, BRUXELLES? | Transportul comercial în spațiul comunitar în contextul crizei COVID-19

Euranet Plus

Transportul comercial este unul dintre primele sectoare puternic afectate de criza coronavirus. Eurodeputatul Iuliu Winkler vorbește despre probleme întâmpinate de exportatori și comercianții de mărfuri în această perioadă.

Criza provocată de noul coronavirus a afectat direct transportul comercial din spațiul comunitar. Sute de transporturi au fost blocate, după ce statele europene au decis să închidă granițele, iar majoritatea companiilor de transport înregistrează pierderi financiare, dar și o scădere a numărului de șoferi disponibili pentru transportul intracomunitar. Ulterior, Comisia Europeană a emis măsuri pentru a menține lanțurile de aprovizionare funcționale pe durata actualei pandemii.

Iuliu Winkler, eurodeputat și vicepreședinte al Comisiei pentru comerț internațional a Parlamentului European, vorbește despre dificultățile pe care le întâmpină și România în criza COVID-19:

“România se află la peste un deceniu de la aderarea la Uniunea Europeană, am devenit din ce în ce mai conectați la economia Uniunii Europene și, în același timp, din ce în ce mai conectați la economia și lanțurile de aprovizionare globale în care companii românești sau cele care funcționează pe teritoriul României joacă un rol foarte important.”

– Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Iuliu Winkler (foto: © European Union 2019 – Source : EP Photographer Philippe BUISSIN)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts