În Cluj, Paștile vor fi distribuite acasă enoriașilor într-o pungă sigilată

Din oraş UBB Radio

Clujenii vor primi acasă Paștile anul acesta, într-un pachet sigilat lăsat la ușă de voluntari, potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Pachetele vor ajunge atât în Cluj, cât și în Feleac și comuna Vad se va respecta, în continuare, dispoziţia de tragere a clopotelor în toate bisericile, la ora 12, după care vor fi citite rugăciunile începătoare şi Rugăciunea pentru încetarea epidemiei, alcătuită de Patriarhul Daniel. 

„Pentru pregătirea pâinii şi a vinului pentru Paşti se vor folosi doar prescuri mici sau pâinişoare mici, ambalate în plastic direct de brutării, nu vor fi tăiate, ci se vor aşeza alături de recipientul cu vin, pahar etanş sau sticluţă, într-o pungă de plastic, care va fi sigilată. Acestea vor fi sfinţite după Sfânta Liturghie din Joia Mare şi vor putea fi împărţite credincioşilor la casele lor imediat după sfinţirea lor, până în Duminica Învierii. Paştile nu se vor distribui la biserici, ci vor fi trimise credincioşilor, la solicitarea acestora la casele lor, cu ajutorul consilierilor parohiali şi a echipelor de tineri voluntari. Pachetul cu sfintele Paşti va fi lăsat la uşa casei credincioşilor, minimizând cât mai mult contactul direct cu aceştia”, se arată în comunicat.

De asemenea, comunicatul mai prezintă și modul de desfășurare a slujbelor din Săptămâna Patimilor. Toate slujbele se vor desfășura doar în interiorul bisericilor, cu ușile complet încuiate. Acestea vor fi săvârșite de preoți și cântăreți, fiind interzisă prezența altor persoane.

Sursa: Mediafax

Ruth Beucă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts