Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit astăzi, într-o ședință, cu premierul Ludovic Orban și alți membri ai Guvernului

Administraţie

În urma discuțiilor purtate, președintele, Klaus Iohannis a spus că starea de urgență va fi prelungită cu încă o lună în țara noastră, pentru a ține epidemia de Covid-19 sub control, urmând ca săptămâna viitoare să fie publicat decretul.

În cadrul declarației de presă susținute în urma ședinței ce a avut loc începând cu ora 12:00, președintele a sublinat următoarele:

„Trăgând linie am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În această săptămână vom elabora textul decretului. Vom prelungi starea de urgență cu încă o lună. E absolut necesară pentru a ține evoluția epidemiei sub control.”

Vă amintim că starea de urgență a fost decretată la data de 16 martie, pentru o perioadă de 30 de zile, aceasta urmând să ia sfârșit la data de 15 aprilie. În contextul actual, perioada stării de urgență va ajunge până la data de 15 mai.

La ședința de guvern ce a avut loc astăzi au participat premierul Ludovic Orban, miniștrii Florin Cîțu, Marcel Vela, Cătălin Predoiu, Nicolae Ciucă, Virgil Popescu, Nelu Tătaru,Violeta Alexandru și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Sursa: Administrația Prezidențială

Ionuț Albu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts