Simulările examenelor naționale sunt anulate

Educaţie UBB Radio

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat ieri că simulările examenelor de capacitate și bacalaureat au fost anulate. Acestea vor fi înlocuite cu teste de antrenament, puse la dispoziție pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a.

Conform declarațiior ministrului, vor fi publicate săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vinerea va fi publicat baremul, iar rezolvările vor explicate în cadrul emisiunilor realizate la TVR, „Teleșcoala”.

“Simulările sunt anulate. Nu mai putem susţine simulările, însă aceste simulări le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziţia elevilor de clasa VIII-a şi a XII-a. Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vineri vom publica baremul, iar în emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă. (…) MEC pune la dispoziţie baremul şi elevul se poate şi autoevalua. Simulările le-am anulat şi am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament tocmai pentru faptul că elevul trebuie să se pregătească în continuare pentru examenele naţionale”, a precizat ministrul Educației, Monica Anisie, citată apoi de Agerpres.

Recomandarea sa pentru cadrele didactice este ca în perioada 3-21 aprilie să intre în concediu de odihnă.

“Pentru că oricum este vacanţă. Ca urmare, în această perioadă îşi pot lua concediul de odihnă.”

De asemenea, Edupedu.ro a menționat și faptul că Ministrul pregătește un act normativ elaborat de Minister, prin care să fie reglementată predarea și învățarea online.

Sursa: 123RF

Bianca Pop

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts