Weekend cu filme documentare la Cluj

Eveniment

Festivalul de film documentar, ONE WORLD Romania, ajunge vineri la Cluj-Napoca. Timp de trei zile, la Cinema Victoria, începând cu ora 19, vor fi proiectate şapte filme documentare, realizate în ultimii doi ani, de unii dintre cei mai non-conformişti regizori.

Evenimentul părăseşte Bucureştiul pentru al patrulea an consecutiv şi ajunge în opt oraşe din ţară: Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Miercurea Ciuc, Sibiu, Timişoara şi Târgu-Mureş.

Organizatorii consideră că un astfel de festival, care se concentrează pe problemele societăţii, este util pentru a atrage atenţia asupra aspectelor negative: „Trăim într-o lume minunată. Ar arăta şi mai bine dacă unele filme documentare nu ne-ar mai deschide ochii asupra aspectelor mai întunecate. Recunoaştem solemn: noi suntem cei care strică imaginea omenirii. Am complotat cu regizori din toată lumea: fie ei britanici sau egipteni, mexicani sau estonieni, italieni sau americani, toţi vorbesc despre suferinţă, injustiţie, corupţie sau conflicte de familie.”

Proiecţiile se vor încheia cu discuţii despre documentarele prezentate, la care vor participa şi regizorii Stephane Lucon şi Kristof Bilsen, invitaţi speciali ai festivalului.

Intrarea la eveniment este liberă. Vezi programul festivalului.

_______

Bianca Dumitru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts