Webinar CCARMA UBB despre CV-ul și Interviul de angajare: „Investiți pe perioada studențiiei în practică, voluntariat și internship”

UBB Radio

Webinarul realizat de echipa CCARMA UBB, intitulat „CV-ul și Interviul de angajare”, a fost susținut marți, 12.05.2020, în cadrul unei întruniri pe aplicația Google Meet, unde aproximativ 65 de studenți au participat alături de psihologul Roxana Mateiu-Vescan și Daniela Iusco, consultant HR.

Întrunirea a fost concepută cu scopul de a ajuta și de a îndruma studenții, astfel încât să fie capabili să construiască un CV corect și potrivit pentru jobul la care aceștia urmează să aplice.

Workshop-ul a început cu psihologul Roxana Mateiu-Vescan, care a vorbit despre felul în care trebuie redactat un CV și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi, având ca suport o prezentare powerpoint. Aceasta a explicat perspectiva pe care trebuie să o avem în momentul în care redactăm un CV și anume:

„Ne construim un CV pentru a obține o întâlnire cu persoana care ne angajează”. Pornind de aici, unul dintre subiectele puse în  discuție a fost legat de greșelile cele mai frecvente pe care le facem în redactarea unui CV, precum alegerea unui format necorespunzător jobului la care vrem să aplicăm sau introducerea anumitor date care nu trebuie de fapt să apară într-un astfel de document.

Întâlnirea a continuat cu Daniela Iusco, consultant HR, care are o experiență bogată în recrutare și resurse umane. Aceasta a propus o scurtă poveste despre primul său internship,–care, afirmă ea, a fost unul destul de problematic:

„La primul meu interviu am leșinat”.

În cele din urmă,  în ciuda a ceea ce se întâmplase, a fost aceeptată la acel internship, astfel că, le-a explicat studenților că nu trebuie să își facă griji dacă un interviu de angajare nu merge conform așteptărilor, ci, din contră, ar trebui să se mobilizeze și să-și facă curaj să încerce din nou:

„Dacă eu am supraviețuit, cu siguranță veți supraviețui și voi oricărui interviu, oricât de rău ar ieși”.

 Prezentarea a continuat având ca suport un material PowerPoint, discutând despre modalități prin care poți evita un interviu nereușit. Printre altele, unul dintre sub subiectele abordate, a fost legat de vestimentația corespunzătoare pentru un interviu de angajare.

Ambele prezentări au fost realizate prin intracțiunea cu studenții participanți la webinar. Elevii care au avut întrebări și nelămuriri, au avut ocazia de a primi răspunsuri, fiecare în parte, la finalul prezentării.

Sursa: ejobs.ro

Oana Șuteu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts