Victorie spectaculoasă pentru U Cluj la volei masculin, în fața Câmpiei Turzii

Sport

Universitatea Cluj a luat toate cele trei puncte miercuri seara în fața celor de la Câmpia Turzii, scor 3-1 (25-21, 12-25, 25-19, 25-22), după un meci spectaculos, pe care l-au controlat în mare parte. La partida disputată în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca au asistat în jur de 300 de oameni.

Primul set a fost unul extrem de echilibrat, niciuna dintre formații nereușind să se distanțeze la mai mult de 4 puncte. În primele minute, Câmpia Turzii a avut inițiativa, conducând la un moment dat cu 13-11, chiar înainte ca gazdele să aibă un imbold ce le aducea 5 puncte și scorul de 16-14 pe tabelă. După această revenire, turdenii nu au mai fost capabili decât să egaleze la 17 și să țină aproape până spre sfârșit, când „U” s-a distanțat și și-a adjudecat setul cu 25-21.

În partea a doua, clujenii au fost de nerecunoscut, Câmpia Turzii începând cu un „run” de 5 puncte. „Studenții” continuau pe aceeași linie, până la 4-15, după care au avut și ei o serie de 4 puncte consecutive. Acest „run” n-a reușit, însă, să le ridice moralul, fiind capabili să mai modifice tabela doar de patru ori în această parte a doua. Cu o echipă oaspete având inițiativa, setul 2 se termina 25-12 pentru Câmpia Turzii, iar scorul la seturi devenea 1-1.

Al treilea set îi găsea pe cei de la „U” mai motivați, după umilința din setul anterior. Deși în primele 5-10 minute niciuna dintre echipe nu s-a făcut remarcată, diferența cea mai mare fiind de 3 puncte în favoarea clujenilor (11-8), în a doua jumătate a setului Universitatea domina fără probleme, câștigând în final cu 25-19.

Ultimul set era și cel mai spectaculos, cu cei de la „U” începând bine și conducând în prima jumătate a celui de-al patrulea act. Câmpia Turzii și-a revenit treptat și, chiar și de la o diferență de patru puncte (3-7), au revenit și au egalat, 13-13, însă, în ciuda echilibrului de pe tabelă din următoarele minute, nu au fost capabili să treacă la conducere. Câștigătoarea setului a fost o necunoscută până la ultimele puncte, de la scorul de 22-21 „U” Cluj preluând inițiativa și adjudecându-și setul, 25-22, și implicit meciul, cu scorul final de 3-1.

Pentru clujeni, cele mai multe puncte și-a trecut în cont Vlad Negrean, 19, în timp ce pentru Câmpia Turzii cel mai bun jucător a fost Marius Ciortea, cu un total de 20 de puncte.

Chiar și cu această victorie, Universitatea Cluj rămâne pe locul 10, ultimul din Faza a II-a a Învinșilor. Cu 10 puncte acumulate, studenții au, totuși, certitudinea că nu vor retrograda, anul acesta retrăgându-se deja două echipe în decursul sezonului. De cealaltă parte, Câmpia Turzii se află o poziție mai sus, pe 9, cu 16 puncte.

Cristian Cozmaciuc / Fotografii: Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts