Varianta ocolitoare Huedin a fost aprobată

UBB Radio

Lucrările la varianta de ocolire Huedin au primit aviz din partea Președintelui Consiliului Județean, Alin Tișe, care a eliberat Certificatul de Urbanism solicitat de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

„Este vorba despre un proiect important, care va aduce beneficii locuitorilor zonei, prin decongestionarea traficului rutier în interiorul localităţii, dar şi celor care sunt în tranzit,  fiind vorba despre drumul naţional care face legătura între Cluj-Napoca şi frontiera cu Ungaria. Sperăm ca acest prim pas să fie continuat în cel mai scurt timp de etapele următoare de implementare efectivă a proiectului”, a afirmat Tișe.

Proiectul propune realizarea unei variante de ocolire a oraşului Huedin prin partea de sud şi vest, care va colecta traficul de tranzit ce se desfăşoară în prezent pe DN 1 – E60 şi DN 1G. Aceste două drumuri traversează oraşul şi se intersectează cu centrul acestuia. Varianta de ocolire va realiza  legătura în partea de Nord-Vest a oraşului între cele două drumuri naţionale şi eliminarea traficului de tranzit în centrul oraşului.  În partea de sud a oraşului este prevăzută construirea unei bucle a drumului DN1 – E60.

________

Ana Giol

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts