Pachetele turistice către Egipt sistate din cauza protestelor

Eveniment Internaţional

Violenţele care au cuprins Egiptul obligă principalele agenţii de turism să amâne, pentru o perioadă nedeterminată, excursiile către această țară.

Reprezentanții Agenției „Elysse Turism” susțin că în momentul de față nu se operează pachetele turistice către Egipt din cauza situației de criză existentă în aceea zonă. Deși ofertele există pe site-ul agenției, acestea sunt stopate până când situația din zonă va fi oarecum stabilă pentru a nu pune în pericol viața turiștilor care doresc să viziteze această țară.

Reprezentanții agenției de turism „Aerocenter” din Cluj-Napoca susțin că vor sista ofertele către Egipt pentru următoarea perioadă până în momentul în care revoltele vor lua sfârșit, iar eventualii turiști vor putea călători în siguranță. Spre deosebire de alte agenții de turism, „Aerocenter”  nu va oferi reduceri pentru excursiile către Egipt pentru a atrage potențialii clienți. De asemenea, un angajat al companiei de turism ne-a confirmat faptul că, în acest moment, nu există turiști români plecați prin agenție care să se afle în zona de conflict.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, până la acest moment, nu are date potrivit cărora vreunul dintre cetăţenii români aflaţi în Egipt ar fi în pericol sau ar fi rănit. Cetăţenii români au contactat ambasada doar pentru a cere diverse sfaturi în legătură cu situația existentă în zona în care se află. În ceea ce priveşte o eventuală evacuare a românilor din această țară, reprezentanţii ambasadei au precizat că, deocamdată, nu au informaţii despre un astfel de demers.

Încă de vineri, Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare prin care recomandă cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt necesare în această ţară.

MAE atenționează cetăţenii români care ignoră acest avertisment şi se deplasează în zone de risc, că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, deoarece posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în astfel de zone sunt reduse.

Românii care se află deja în Egipt sau care în pofida alertei de călătorie doresc să se deplaseze în această ţară, sunt sfătuiți să se adreseze Ambasadei României la Cairo şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

De asemenea, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, Departamentul Consular, este activă o linie telefonică de permanenţă (24/24) pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români. În acest sens, cetăţenii români afectaţi de actuala stare de insecuritate din Egipt şi care au nevoie de asistenţă consulară de specialitate pot suna la numărul de telefon (0040) 21.319.68.70.

__________

Teodora Iancu

Foto: premiertour.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts