Universitatea de Științe Agricole din Cluj a deschis al doilea magazin, în care se comercializează produsele fermierilor locali

Din oraş UBB Radio

USAMV Cluj a anunțat deschiderea unui nou magazin, care sprijină producția fermei Cojocna și a Stațiunii de Cercetări Horticole (SCH), cât și a mai multor parteneri locali. Produsele puse la vânzare sunt cât se poate de bio: ouă, lapte, pâine, miere, etc.

Magazinul este situat în Cartierul Gheorgheni, la capătul străzii Liviu Rebreanu și al liniilor de autobuz 33 și 48. Pentru amenajarea magazinului și redecorarea spațiului anterior, USAMV a investit în jur de 15.000 de euro. Intenția conducerii Universității este aceea de a dezvolta un lanț  de aprovizionare a comunității clujene, cu produse locale și de bună calitate.

„Ne bucurăm că am reușit să deschidem și al doilea magazin al universității, într-o zonă a orașului din care aveam multe cereri. Am investit în amenajare aproximativ 15.000 de euro, fonduri provenite din veniturile generate de primul magazin, deschis în februarie 2019. Spațiul în care funcționează magazinul din Gheorgheni vine în completarea celui al SCH, unde de peste 10 ani se comercializează produse proaspete de la stațiune – legume și fructe -, precum și arbuști fructiferi, ornamentali, trandafiri sau pomi fructiferi. Dorim să ne menținem direcția stabilită de la început, cu lanțul scurt de aprovizionare spre comunitatea clujeană, cu produse locale și proaspete, care să ajungă cât mai repede din ferme la clienți, fără intermediari”, a transmis directorul administrativ al USAMV Cluj-Napoca, Lucian Naș.

Programul de lucru al magazinului este unul relativ scurt, de luni și până vineri, între orele 8:00-16:00 însă conducerea susține că se fac demersuri pentru suplimentarea personalului. Se dorește prelungirea programului de lucru cu încă două ore și deschiderea în zilele de sâmbătă.

În ceea ce privește magazinul principal al Universității (Calea Mănăștur nr. 7),  au fost definitivate cele mai bune metode pentru aprovizionare și distribuție cu produse proprii, astfel încât vânzarea online va continua și după data de 15 mai, prin comenzi telefonice.

Sursa: Pixabay

Ruth Beucă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts