Fotbalul revine la viață. Bundesliga își reia activitatea. Ce meciuri putem urmări din 16 mai?

Sport UBB Radio

După o pauză forțată din cauza pandemiei, fotbalul începe să renască, iar campionatele puternice din Europa se pregătesc pentru revenirea atât de așteptată de către microbiști. Bundesliga, este primul campionat important de pe bătrânul continent, care, se pregătește să își reia activitatea chiar din acest weekend. Conform bundesliga.com, Bundesliga este unul din cele mai iubite campionate de către microbiști, majoritatea meciurilor fiind jucate cu casa închisă.

Potrivit dw.com, după o lungă așteptare de mai bine de două luni, unul din cele mai puternice și spectaculoase campionate de fotbal din întreaga lume se pregătește să își reia activitatea. Este vorba despre Bundesliga, care reprezintă primul eșalon al campionatului din Germania. Acesta a fost întrerupt în luna martie, din cauza pandemiei care a pus pe jar întreaga lume, până în acel moment fiind desfășurate nu mai puțin de 25 de etape. Bundesliga urmează să își reia activitatea sâmbătă, 16 mai, atunci fiind programată și prima etapă de după această pauză a eșalonului secund 2 .Bundesliga.

 Potrivit bundesliga.com, în momentul de față, liderul din Bundesliga este FC Bayern Munchen cu 55 de puncte, cu 4 puncte mai mult față de principala urmăritoare și rivala Borussia Dortmund care are 51 de puncte, pe locul 3 clasându-se RB Leipzig cu 50 de puncte, iar top 4 este încheiat de Borussia VFL Monchengladbach cu nu mai puțin de 49 de puncte. Campionatul va fi reluat din etapa cu numărul 26, capul de afiș al acesteia fiind derby-ul dintre rivalele Borussia Dortmund care ocupă locul 2 în campionat și ocupanta locului 6, Schalke 04, meci care se anunță a fi foarte spectaculos datorită rivalității existente dintre cele două cluburi. Meciul va începe la ora 16:30, ora României și poate fi urmărit pe Digi Sport 1.

Conform worldfootball.net, clasamentul golgheterilor din Bundesliga este condus de starul celor de la FC Bayern Munchen, Robert Lewandowski care a reușit să înscrie până în momentul de față 25 de goluri, urmat de jucătorul celor de la RB Leipzig, Timo Werner cu 21 de goluri marcate, podiumul fiind încheiat de tânărul talentat de la Borussia Dortmund, Jadon Sancho care are nu mai puțin de 14 goluri marcate.

Conform eurosport.ro, majoritatea echipelor din Bundesliga, în frunte cu Bayern Munchen, au efectuat antrenamente alături de preparatorii fizici pentru a nu-și ieși din formă și pentru a face față cu brio meciurilor care au rămas din campionat.

Sursa: Sportsbible

George Manolache

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts