Spotify lansează „Group Session”, o funcție care permite partajarea muzicii în timp real

Tech UBB Radio

Spotify, unul dintre cele mai populare servicii de „music streaming” din lume, a anunțat lansarea funcției „Group Session” (Sesiune de grup), care va permite utilizatorilor să creeze sesiuni audio pentru a asculta muzică în timp real cu alții, notează 9TO5Mac.

Conform publicației menționate, Spotify lansează funcția „Group Session” după ce la sfârșitul lunii martie, reprezentanții companiei au evidențiat faptul că pandemia de COVID-19 a schimbat obiceiurile utilizatorilor săi. Aceștia au început să partajeze melodii din playlist-ul Spotify  cu prietenii sau rudele pe rețelele de socializare, pentru a păstra legătura unii cu alții de la distanță. Prin urmare, acum, Spotify lansează funcția „Group Session”, pentru a facilita ascultarea muzicii în timp real între utilizatori. Funcția permite utilizatorilor să creeze sesiuni audio pentru a asculta melodii împreună cu alte persoane, însă fiecare participant are control asupra redării playlist-ului:

„Astăzi Spotify lansează o versiune beta a „Group Session”, o caracteristică în evoluție, care permite unui grup de doi sau mai mulți utilizatori Premium din același spațiu să partajeze controlul pentru sesiunea de ascultare cu alții printr-un cod Spotify. În plus, față de ascultarea în timp real, funcția va oferi un control partajat de comandă și colaborare pentru grupul de ascultare”.

Potrivit 9TO5Mac, o sesiune începe cu un cod Spotify scanabil, pe care un utilizator îl creează și îl împărtășește cu alte persoane. Cei care primesc codul trebuie să îl scaneze. În urma scanării, Spotify le va acorda accesul la sesiunea originală, creată de cel care a distribuit codul. După ce au permit acceptul de a participa la sesiune, toți participanții au drepturi egale de control asupra acesteia. Cu alte cuvinte, participanții pot oricând să schimbe melodia, să pună pauză, să adauge sau să șteargă melodii din playlist etc.

O astfel de sesiune este ștearsă automat după o oră de inactivitate, iar numărul de persoane care pot participa este nelimitat, deocamdată, menționează aceeași publicație.

Lansată în format beta, „Sesiunea de grup” este o funcție pe care Spotify o va oferi doar utilizatorilor Premium. În acest mod, ei vor putea să se conecteze cu prietenii și familia prin intermediu muzicii în această perioadă dificilă când distanțarea socială este obligatorie, scrie 9TO5Mac.

Sursa: Facebook Spotify

Cătălina Hui

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts