Universitatea Babeş-Bolyai îşi alege un nou rector [Galerie foto]

Din oraş UBB

Alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii Babeş-Bolyai au început în această dimineaţă la ora 9.00 şi vor continua până la ora 17.00.

Profesorii, cercetătorii și reprezentanții studenților au posibilitatea de a alege dintr-un număr de cinci candidați: academicianul Ioan Aurel Pop, psihologul Daniel David, fizicianul Decebal Ciurchea, prorectorul Cristina Ciumaş şi Eniko Vincze de la Facultatea de Studii Europene.

Printre cei care s-au prezentat la vot în prima parte a zilei se numără doi dintre candidați: prorectorul Cristina Ciumaș (FSEGA) și  academicianul Ioan Aurel Pop.

”Eu am încredere în întelepciunea alegătorilor, sunt convins că vor alege foarte bine. Ne aflăm în fața unei elite intelectuale, care nu are nevoie de foartă multă instruire cu privire la sistemul de vot. Pot schimba destinul UBB doar cu ajutorul alegătorilor, în care am încredere pentru că universitatea este o întreprindere colectivă”, a declarat Ioan Aurel Pop după ce a votat.

”Eu am plecat cu convingerea și credința că voi învinge și în același timp o să respect și opțiunea comunității academice oricare ar fi ea. Campania a decurs în condiții civilizate și am rămas cu o amintire plăcută legată de comunicarea cu corpul academic, cu partea de cercetare și cu studenții”, susține Cristina Ciumaș

Astăzi sunt ateptați la alegeri aproximativ 1600 de persoane care vor vota numirea în funcție a noului rector.

”Vreau ca Universitatea să se dezvolte pe mai multe paliere. Sper să ne dezvoltăm atȃt pe partea didactică cȃt și pe partea de cercetare și să nu uităm că noi trebuie să oferim servicii comunității locale astfel încȃt oamenii din zonă să simtă că Universitatea îi sprijină cu cunoștințe și specialiști” , a declarat unul dintre alegători.

În cazul în care niciun candidat nu va obține majoritate de voturi, se va organiza un al doilea tur de scrutin în data de 8 martie.

[flagallery gid=17 name=”Gallery”]

___________

Oana Alexa

Foto : Călin Crețu

Comments :1

  • pana la

    planul managerial a dl david a fost copiat de notar didea de la universitatea din pitesti care, acuzat de plagiat, spune ca a avut o intelegere cu dl david. cand se taxeaza incompetenta si minciuna?

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts