Alegeri UBB: Cristina Ciumaş şi Ioan Aurel Pop merg în turul doi

Educaţie UBB

Prorectorul Cristina Ciumaş şi academicianul Ioan Aurel Pop merg în turul doi de scrutin după ce au obţinut 475 (39.16%), respectiv 439 (36.19%) din voturile exprimate. Pe locul trei s-a clasat psihologul Daniel David cu 218 voturi (17.97 %), urmat de Eniko Vincze cu 76 (6.26%) şi Decebal-Radu Ciurchea cu 5 voturi (0.42%). Au fost anulate 4 voturi.

La urne s-au prezentat 1217 alegători din aproape 1600 câţi erau aşteptaţi. Astfel, pentru a avea majoritate, un candidat ar fi trebuit să obţină 608 voturi.

”Eu am încredere în întelepciunea alegătorilor, sunt convins că vor alege foarte bine. Ne aflăm în fața unei elite intelectuale, care nu are nevoie de foartă multă instruire cu privire la sistemul de vot. Pot schimba destinul UBB doar cu ajutorul alegătorilor, în care am încredere pentru că universitatea este o întreprindere colectivă”, a declarat Ioan Aurel Pop după ce a votat.

”Eu am plecat cu convingerea și credința că voi învinge și în același timp o să respect și opțiunea comunității academice oricare ar fi ea. Campania a decurs în condiții civilizate și am rămas cu o amintire plăcută legată de comunicarea cu corpul academic, cu partea de cercetare și cu studenții”, a afirmat Cristina Ciumaș la ieşirea de la urne.

Următorul tur de scrutin se va desfăşura în data de 8 martie.

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts