Universitatea Babeș-Bolyai competiție cu dezavantaje

Educaţie

Anul 2015 a reușit să se claseze Universitatea Babeș-Bolyai printre primele o mie de universități din întreaga lume. Schimabările legislative și subfinanțarea reprezintă însă două dezavantaje pe care instituția le suportă atunci când se află în competiție cu celelalte universități.

Realizatorii de la Center for World University Ranking au reușit să evidențieze cele mai importante aspecte ale unei universități, după care viitorul student se ghidează în momentul alegeri unde să studieze. Printre cele opt criterii se numără calitatea educației, gradul de ocupare a forței de muncă după terminarea studiilor și calitatea personalului didactic.

  “€œDupa absolvire reușim să îi inițiem pe studenți în muncă, tocmai datorită specificului universități, precum și prin legăturile pe care le-am creat cu mediul de afaceri. Există un dezavantaj pe care îl avem în fața univeristăților de top: finanțarea!” a declarat Ion Aurel Pop, rectorul Universității Babaș-Bolyai.

În această vară s-a înregistrat cel mai mare număr de studenți înscriși până acum, care au ocupat 18 000 de locuri din cele 4 800 scoate în acest an la concurs.

Larisa Bîldea / Sursa fotografiei: www.edu-news.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts