Profesorul clujean care a descoperit sucul medicament

SocialDan Vodnar este singurul român care a reușit să ajungă până în semifinalele unui concurs organizat de Comisia Europeană. Profesorul de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a fost selectat din cei 1 400 de participanți, după ce a impresionat juriul cu o băutură sănătoasă preparată doar din coji de fructe și legume.

Cercetătorul se numără printre cei 30 de candidați care au demonstrat că proiectul lor merită să ajungă până în semifinalele concursului de Inovare Socială de la Viena. Ceea ce au căutat organizatorii concursului a fost tocmai o rețetă bazată pe o alimentație cât mai sănătoasă. Clujeanul le-a oferit acestora această rețetă preparată din resturile legumelor și fructelor care sunt pline de vitamine.

“Ideea de bază a acestei băuturi o reprezintă crearea unei noi generații de băutură care să fie plină în vitamine. Proiectul a trecut de faza de stabilizare, iar noi ne putem în sfârșit bucura de acest suc . Băuturile vor fi testate clinic pe subiecţi umani sănătoşi şi pe subiecţi cu diverse afecţiuni gastrointestinale!” a spus Dan Vodnar, semifinalistul concursului.

Mai mult decât atât, băutura este folosită și în tratarea unor bolii ale sistemului digestiv, iar prețul unei sticluțe va fi unul accesibil tocmai datorită materiilor prime care au costuri mici.

Larisa Bîldea / Sursa fotografiei: www.monitorulcj.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts