Uniunea Europeană vrea să renunțe la acizii trans nesaturaţi din alimente începând din 2021

Cultură

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

UE are de gând să minimizeze cantitatea de acizi graşi trans nesaturaţi care se regăsesc în alimente cât mai mult. Acestea fiind grăsimi nocive care pot duce la nașterea bolilor cardiovasculare, obezitate, diabet sau cancer.

În cepândcu 2021, nu se vor mai regăsi pe rafturile din magazine alimente precum: Chipsuri, Popcorn pentru microunde, mâncare semi preparată sau mezeluri care nu respectă cantitatea de grăsimi trans impusă de UE, aceasta fiind de 2 grame pentru suta de grame de produs.

În țările nordice precum Germania, marea britanie, Austria a avut loc o negociere cu producătorii de alimente ca să respecte valoarea menționată mai sus.

Danemarca a a interzis grăsimile dăunătoare încă din 2003, astfel,a reușitt să reducă numărul de decese provocate de bolile cardiovasculare. Pop cornul de microunde fiind cel mai nociv aliment, având 40% din conţinutul de grăsime alcătuit din acizi trans.

Acizii trans sunt folosiți de către procesatorii de alimente, ca să reziste mai mult în timp, Acestea fiind substanţe obţinute prin prelucrare industrială, nu din surse naturale.

Material realizat de Iosif Hăinală / Sursa foto: Pixabay

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts