Un târg de lângă Cluj se află printre cele mai mari târguri de profil din Europa

Eveniment

 

„Târgul de la Fechetău” este organizat în acest weekend în localitatea Negreni, a cărui monografie oferă mai multe informații legate de prima atesare a târgului, care a avut loc pe la 1600. Ȋn acest an, se sărbătoresc fix 200 de ani de la prima certificare documentară care a fost în anul 1815.

„Târgul oferă o mare diversitate de mărfuri, iar cel mai important segment este cel de antichități, fiind unul dintre cele mai mari târguri de profil din Europa conform comercianților care vin din Ungaria, Germania, Austria și din alte colțuri ale lumii.

a declarat Dorin Manea, primarul localității Negreni.

Viorile cu goarnă sunt la mare căutare aici, fiind plin de violoniști și meșteri care încă mai dau viață simbolului folclorului bihorean.

Primarul Negreniului a mai adăugat faptul că au fost inchiriate 500 de locuri pentru comercianți, dar se va ajunge la dublarea acestora, așteptând aproximativ 70 000 de turiști pe toată perioada târgului.

Târgul este organizat în fiecare an în al doilea week-end al lunii octombrie, însă mulți comercianți vin cu o săptămână mai repede pentru peisajul care îl oferă aceste ținuturi.

– Cosmin Criste / Sursa fotografiilor: Cosmin Criste

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts