Un premiu UNITER pentru Cluj

Cultură Din oraş

Regizorul Yuri Kordonski, actrițele Mariana Mihuț și Ileana Stana-Ionescu și actorii Horațiu Mălăele și Victor Rebengiuc se numără printre laureații celei de-a XXVI-a ediții a Premiilor Galei UNITER, care a avut loc luni seară la Alba Iulia.

Premiul pentru  „Cel mai bun actor” în rol secundar a fost primit de Zsolt Bogdan, pentru rolul Roy M. Cohn din spectacolul serial „Îngeri în America” de Tony Kushner, direcția de scenă Victor Ioan Frunză (Teatrul Maghiar de Stat Cluj).

Categoria „Cel mai bun actor în rol principal” a fost câștigată de Victor Rebengiuc pentru rolul Berenger Întâiul din spectacolul „Regele Moare” de Eugen Ionescu, regia Andrei și Andreea Grosu (Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București)

Ada Lupu a fost desemnată cea mai bună actriță în rol secundar pentru rolul Fiica din spectacolul „Măcelăria lui Iov” de Fausto Paravidino, regia Radu Afrim (Teatrul „Vasile Alecsandri” Iași).

Câștigătorul permiului la categoria „Cea mai bună regie” a fost Yuri Kordonski, pentru regia specacolului „Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel Garcia Marquez (Teatrul German de Stat Timișoara).

Cel mai bun spectacol a fost ales „Rambuku” de Jon Fosse, adaptarea Anca Măniuțiu, regia Mihai Măniuțiu (Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara), iar premiul a fost înmânat de ministrul Culturii, George Ivașcu.

Concurată de Oana Borș și Cristina Gavrilă, câștigătoarea premiului pentru critică teatrală a fost Doina Modola.

Actorului Horațiu Mălăele i-a fost oferit și un premiu de excelență, iar actriței Ileana Stana-Ionescu, actorului Anton Tauf, regizorului Alexandru Dabija, scenografului Dora Păcurar și criticului Sorina Bălănescu le-au fost oferite premii pentru întreaga activitate.

– Andreea Dragomir / Sursa fotografiei: ziuadecj.realitatea.net/

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts