Un nou proiect educațional la TIFF

Cultură Din oraş

Festivalul Internațional de Film Transilvania  lansează un nou proiect educațional: Transilvania Talent Lab (TTL) în perioada 3–7 iunie la Cluj.

Proiectul își propune să întregească platforma educațională a TIFF, începută cu EducaTIFF și Let’s Go Digital și să contribuie la perfecționarea tinerilor doritori și la dezvoltarea unor noi proiecte aflate în diferite faze de producție.

Pe parcursul celor 5 zile, 16 oameni pasionați de film și new media vor parcurge etapele realizării unui film. Ei vor avea șansa să participe la proiecţii speciale din cadrul TIFF, seminarii şi masterclass-uri despre regie, scenariu, imagine, sunet, montaj, producţie, crowdfunding, marketing, distribuţie sau strategii de festival.

Specialiști renumiți  din lumea filmului, români și străini, vor fi prezenți pentru a discuta despre proiectele participanților.

Perioada de înscrieri pentru Transilvania Talent Lab este între 26 aprilie și 20 mai. Doritorii trebuie să se însrie online pe  www.tiff.ro. Taxa de participare este de 100 de euro iar masa și cazarea sunt incluse în această sumă.

Cei 16 participanți vor fi selecționați pe baza aplicației , iar cele mai bune două aplicații vor  fi câștigătoarele bursei Transilvania Talent Lab. Acest proiect se adresează persoanelor care au peste 18 ani.

Pentru că producția și distribuția unui film are din ce în ce mai mult o componentă interactivă, TTL se adresează şi artiştilor vizuali şi creatorilor de conţinut online şi cross-media.

Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc între 1 – 10 iunie, la Cluj-Napoca.

_____________

Laura Țaran

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts