Un nou proiect de practică pentru studenţi

Educaţie UBB

Un nou proiect de practică privind specializările Facultăţii de Business, va fi lansat joi,  10.05.2012, de la ora 10, în Amfiteatrul Facultăţii de Business, a Universităţii Babeş-Bolyai.

Proiectul  se înscrie în Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă” şi a debutat la 1 februarie 2012. Proiectul are o durată de implementare de 24 de luni, cu o asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 2.062.169,38 lei.

Beneficiarii proiectulului sunt 200 de studenţi ai celor două specializări ale Facultăţii de Business de la nivel licenţă care, în momentul finalizării studiilor terţiare, vor accesa piaţa muncii sau/şi îşi vor dezvolta o afacere proprie. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea tranziţiei studenţilor de la şcoală la locul de muncă prin creşterea relevanţei educaţiei şi formării profesionale pentru piaţa muncii şi prin îmbunătăţirea nivelului de calificare a actualilor studenţi, viitori angajaţi sau iniţiatori ai unei afaceri proprii.

200 de studenţi familiarizaţi cu modul de lucru în cadrul societăţilor comerciale offline şi online, două firme de exerciţiu offline create şi o extensie online pentru una dintre acestea, platformă  software implementată în cadrul proiectului propus, 4 cadre didactice instruite în exploatarea întreprinderilor de exerciţiu şi în modalitate de folosire a programelor tutoriale aferente realizate, sunt doar câteva din rezultatele aşteptate ale proiectului.

_________

Florentina Poptile

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts