Un bătrân s-a sinucis în piaţa centrală a Atenei

Internaţional

Un bătrân de 77 de ani a impresionat trecătorii din piaţa centrală a Atenei în această dimineaţă,trăgându-şi un glonţ în cap, a anunţat agenţia de presă greacă ANA, citată de Mediafax.

 Primele mărturii au arătat că bărbatul s-a sinucis pe scările pieţei Syntagma ce duc către esplanada Parlamentului, teatrul mai multor manifestaţii în ultimii doi ani împotriva curei de austeritate administrate Greciei.

 Poliţia şi serviciile de urgenţă nu au putut decât să constate decesul bărbatului, în aşteptarea unei anchete care ar putea stabili cu exactitate motivele care au dus la sinucidere.

  Mai multe studii au arătat în ultimele luni că numărul depresiilor şi al sinuciderilor din Grecia a crescut foarte mult în ultima perioadă, unde criza economică şi socială a dus la creşterea şomajului şi la scăderea salariilor şi pensiilor, sărăcind astfel populaţia.

  Totuşi, Grecia înregistrează un nivel mai scăzut al sinuciderilor decât în ţările din nordul Europei. În 2009, rata sinuciderilor era de trei la 100.000 de locuitori, reprezentând astfel mai puţin de o treime din media europeană, potrivit institutului Eurostat, relatează gandul.

_____________

Mădălina Lavinia Vîtcă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts