Bugetarii nu mai primesc prime de Paşte

Administraţie

Bugetarii de la Consiliul Judeţean Cluj şi ai Primăriei Cluj-Napoca nu au şanse să primească bonusuri de Paşte, scrie citynews.ro. Dacă anii trecuţi funcţionarii au mai beneficiat de diverse bonificaţii, acum ei nici nu mai pot spera la aşa ceva.

 Instituţiile de stat din Cluj nu mai acordă prime de Paşte pentru angajaţii lor. Angajaţii acestor instituţii ar putea primi câte 150 de lei, potrivit prevederilor din Codul Fiscal, dar aceasta ar fi singura lor consolare în perioada sărbătorilor pascale. Anul acesta cei care mai pot spera la o primă de Paşte sunt angajaţii firmelor private din Cluj.

 Cei aproape 800 de angajaţi ai Primăriei Cluj pot spera la o primă de Paşte. „Prime nu se mai acordă de anul trecut, odată cu modificarea legislaţiei salarizării, dar codul fiscal prevede posibilitatea acordării a 150 de lei pentru diverse ocazii ca 8 martie, Paşti”, a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, Valer Suciu, director executiv al Direcţiei de Administrare a Primăriei, potrivit citynews.

 Un studiu recent demonstrează faptul că cei care lucrează în marile supermarketuri, în firme IT sau la companiile de telefonie se vor afla printre puţinii care vor primi bani de Paşte, iar sumele vor fi cuprinse între 250 şi 400 de lei.

  În anii trecuţi nivelul primelor de la instituţiile publice erau echivalente cu un salariu mediu pe economie, fiind cu mult mai mari decât în mediu privat.

__________________

Mădălina Lavinia Vîtcă

Foto: ziuaveche.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts