UBB redeschide Grădina Botanică, Parcul Universitar și cantinele

UBB UBB Radio

Grădina Botanică „Alexandru Borza”, Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu”, cantinele și cafeteriile „Universității Babeș-Bolyai” se redeschid marți, 19 mai, însă în condiții speciale. Vizitatorii sunt nevoiți să respecte măsurile impuse: purtarea măștilor și a mănușilor, grupuri de maxim trei persoane și măsurarea temperaturii.

UBB permite accesul public în Grădina Botanică „Alexandru Borza” și în Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu” de marți cu anumite măsuri pentru a evita infectarea și răspândirea virusului, potrivit comunicatului de presă transmis de de Direcția Comunicare și Relații Publice a UBB.

Numărul persoanelor în Grădina Botanică este limitat la 250 de persoane, iar în Parcul Sportiv la 100 de persoane. Grupurile vor fi de maxim trei persoane și toți vizitatorii sunt obligați să poarte mască și mănuși.

Accesul în Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu” va fi permis doar pe la intrarea cu acces auto și barieră (str. Pandurilor nr. 7) și vor fi permise doar activitățile sportive individuale, accesul în spațiile destinate sporturilor de echipă este în continuare închis.

Spațiile închise din Parcul Sportiv și din Grădina Botanică, respectiv săli de sport, bazine de înot, muzee, sere, vor rămâne închise și în perioada următoare.

Cantinele și cafeteriile UBB își vor începe și ei activitatea. Mâncarea va fi livrată la domiciliu sau cumpărată la pachet doar.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai , prof. univ. dr. Daniel David a declarat:

„Prin deschiderea Parcului „Iuliu Hațieganu” și a Grădinii Botanice, UBB încearcă să contribuie, conform misiunii sale, la bunăstarea comunității din care face parte. E important ca pe lângă toate serviciile pe care le-am oferit și până acum comunității, să contribuim, ca universitate, la reluarea unei rutine de viață de natură care să le asigure clujenilor bunăstarea fizică și psihică.”

Sursa: News UBB

Florina Corjuc

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts