Netflix readuce calitatea video la nivelul de înainte de izbucnirea pandemiei

Tech UBB Radio

După limitările impuse la începutul pandemiei, la cererea Uniunii Europene (UE)  Netflix revine la calitatea video obişnuită. Netflix a anunțat că va reduce cu 25% traficul din Europa în urmă cu mai bine de o lună la cererea Uniunii Europene. Oficialii UE au cerut atunci Netflix și altor servicii de streaming să ia această măsură pentru a nu afecta activitățile importante ale instituțiilor și oamenilor care lucrau de acasă și aveau nevoie de o bună funcționare a infrastructurii de internet.

Netflix, serviciul de video streaming, a înregistrat un număr record de abonați în primele trei luni ale anului 2020. Din cauza pandemiei, care a adus izolarea oamenilor la domiciliu numărul de subscriberi prevăzut de compania americană pentru începutul anului s-a dublat. Targetul Netflix pentru primele trei luni a fost de 7 milioane, iar la finalul lunii martie a ajuns la 15,8 milioane de abonați, potrivit companiei .

În ultimele săptămâni, utilizatorii Netflix au început să-şi arate nemulţumirea faţă de prelungirea limitării traficului peste cele 30 de zile anunţate iniţial. Cei mai nemulţumiţi erau cei care plătesc abonamentul cu opţiune UHD, unde scăderea bitrate-ulului a fost cea mai vizibilă, scrie Profit.ro

,,Ne așteptăm să vedem o scădere, iar numărul de abonați să se reducă în momentul în care izolarea la domiciliu se va încheia. Sperăm că va fi în curând”, se arată într-o scrisoare trimisă de companie către acționari, potrivit Financial Times.

Sursa: Denisa Poliec

Denisa Poliec

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts