O pereche de pantofi Air Jordan 1 semnaţi şi purtaţi de Michael Jordan în 1985 s-au vândut cu 560 de mii de dolari

Internaţional UBB Radio

O pereche de pantofi sport purtaţi de Michael Jordan într-un joc din 1985 care au autograful lui au fost vânduţi duminică (n.r.17 mai), la o licitaţie pentru de trei ori mai mult decât valoarea lor estimată iniţial, bătând recordul mondial pentru adidaşi.

Preţul iniţial a pornit de la 150 de mii de dolari, iar până s-a ajuns la suma de 560 de mii de dolari, zece persoane din colţuri diferite ale lumii au licitat.

„În urma unui război de licitaţie care a ridicat valoarea cu 300.000 de dolari în ultimele douăzeci de minute ale vânzării, perechea a obţinut mai mult de 3.5x estimarea lor maximă de 150.000 de dolari”, spun cei de la casa de licitiații Sotheby’s într-un comunicat de presă.

Această pereche originală şi vintage de Air Jordan 1 a fost facută exclusiv pentru legendarul baschetbalist al echipei Chicago Bulls, Michael Jordan, fiind colorată în alb, negru şi roşu, culorile echipei sale. Perechea dreaptă conţine semnătura baschetbalistului în marker permanent.  Aceştia au fost produşi între lunile februarie şi aprilie 1985, iar

„purtând pantofi nepotriviţi în cea mai mare parte a carierei sale, pantoful stâng are dimensiunea 13 şi cel drept 13,5”, mai spun cei de la Sotheby’s.

Licitaţia a coincis cu apariţia ultimului episod din miniseria „The Last Dance”, cel mai vizionat documentar ESPN de până acum, potrivit CNN. Aceştia au depăşit recordul de licitaţie precedent din iulie 2019 de la Sotheby’s de 437.500 de dolari setat de pantofii rari Nike „Moon Shoe”.

Sursa: Sotheby’s

Laura Costin

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts