După două luni de izolare, românii au încălcat regulile de circulație. Poliția a aplicat peste 1200 de amenzi

Administraţie UBB Radio

În primele zile de relaxare polițiștii au ieșit pe străzi. Viteza maximă atinsă în aceste zile a fost de 212 km/oră și a fost surprinsă pe autostrada A2 București – Constanța.

Dacă în perioada stării de urgență pe șoselele României traficul era aproape inexistent, iar românii stăteau în case, iată că în primele zile de relaxare în țară au fost date peste 1200 de amenzi, au fost reținute 175 de permise de conducere și 60 de certificate de înmatriculare potrivit Digi24.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române opt șoferi au pus în pericol traficul pe autostrăzile României:

„Au fost înregistrați de aparatele radar, în timp ce rulau pe autostradă cu viteze de peste 200 km/h.”

Potrivit aceluiași comunicat, cea mai mare viteză atinsă în aceste zile a ajuns la 212 km/h urmată descrescător de  viteza de 207 km/h, ambele fiind atinse pe tronsonul de autostradă A2 București – Constanța. Alți șoferi au fost surprinși rulând cu o viteză cuprinsă între 200 și 206 km/h pe alte tronsoane de autostradă. În total opt persoane ce au fost sancționate cu amenzi ce aveau o valoare cuprinsă între 1305 și 2900 lei fiecare.

Am vorbit și cu doi șoferi despre nerespectarea regulilor de circulație. Iată ce au spus:

„Timp de două luni, românii s-au simțit îngrădiți în case. Era de așteptat ca în primele zile de relaxare să calce pedala de accelerație mai tare față de alte dăți, sau poate au uitat de limitările de viteză. Cert e că în joc sunt viețile lor, și viețile noastre, ale celorlalți participanți la trafic.” a transmis Adrian Rus.

Amalia a spus:

„În orice moment de neatenție sau nesăbuință se poate întâmpla o tragedie. Sunt bucuroasă că polițiștii au ieșit cu aparatele radar din nou pe străzi, doar așa putem evita o catastrofă.”.

Poliția Română reamintește că depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Sursa: Facebook Poliția Română

Ionuț Albu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts