“U” Cluj a fost învinsă de Gaz Metan Mediaș

Sport

1298-munteanu-alexandru

Etapa a 17-a din Liga a doua a adus în prim – plan un duel care ani la rândul a avut loc în primul eșalon al fotbalului românesc. “U” Cluj s-a deplasat la Mediaș pentru a juca împotriva formației locale, Gaz Metan.

Echipa gazdă a început meciul mai bine, preluând din start controlul jocului. Primul semnal de alarmă în apărarea studenților a apărut în minutul 3 când jucătorul Gazului, Alex Munteanu, a avut o incursiune pe partea dreaptă, dar centrarea sa a fost reținută de Niczuly, portarul Universității. Peste doar trei minute, Olaru are o acțiune bună, depășește doi adversari, după care șutează de la 17 metri la colțul scurt, dar Niczuly intervine și reține mingea. În minutul 10, medieșenii au reușit să marcheze, dar golul a fost anulat în mod corect, pe motiv de offside. Băjenaru a șutat de la 16 metri, Olaru a deviat mingea în plasă din apropierea porții, dar reluările au arătat că jucătorul Gazului era, într-adevăr, în afara jocului. În minutul 17, Alex Munteanu iese din nou în evidență executând un corner direct pe poartă, dar Niczuly scoate de sub bară. După o jumătate de oră scursă din meci, Gaz Metan a avut o ocazie uriașă. În urma unui corner, Cristea a deviat mingea pe spate, dar aceasta l-a depășit pe Octavian Abrudan, fundașul gazdelor nereușind să împingă “balonul” în plasă din 3 metri. “U” Cluj a dat primele semne că se află în meci abia în minutul 34, când Cocină l-a angajat în adâncime pe Ursu, acesta din urmă a reușit să-l dribleze pe Greab, portarul gazdelor, dar și-a prelungit mingea prea mult și a ieșit în out de poarta. Doar două minute mai tărziu, echipa clujeană expediază “balonul”, pentru prima oară, spre poarta gazdelor, Cocină reluând din 7 metri o centrare a lui Kovacs, dar mingea trece un pic pe lângă bară. Gazul a terminat repriza în atac și a avut două ocazii. Mai întâi, în minutul 43, Stancu a șutat bine de la 22 de metri, dar Niczuly a reținut cu siguranță mingea de la rădăcina barei. În ultima fază a primei reprize, Munteanu a avut încă o cursă bună în banda dreaptă și i-a centrat ideal lui Figliomeni în mijlocul careului, dar italianul a ratat execuția și a trimis slab pe centrul porții, de unde portarul clujean a prins fără probleme. La cabine s-a intrat cu scor alb, 0-0, dar medieșenii au fost cei care au dominat și care au trecut în mai multe rânduri pe lângă deschiderea scorului.

La doar 10 minute de la reluarea meciului, “U” a fost aproape să dea lovitura. Kovacs a recuperat mingea de la Elton și a scăpat singur spre poarta medieșenilor, dar brazilianul a revenit și a respins “balonul” în corner de la piciorul lui Lorant Kovacs, chiar înainte ca jucătorul oasepților să apuce să finalizeze. În urma loviturii de colț a Universității, cei de la Gaz Metan au plecat pe un contraatac excelent. Stancu a rămas singur cu portarul, dar a șutat pe direcția lui Niczuly. După mai multe momente în care medieșenii au pus presiune pe apărarea clujenilor, gazdele au reușit să deschidă scorul în urma unei faze superbe. În minutul 63, Munteanu și Băjenaru au făcut șah-mat defensiva clujenilor în urma unui “un-doi” de efect, care l-a lăsat pe Munteanu 1 la 1 cu Niczuly. Mijlocașul Gazului l-a lobat elegant pe portar, trimițând mingea în poartă. “U” Cluj putea egala în minutul 84. Ursu a scăpat liber spre poarta gazdelor, dar a fost oprit de arbitrul asistent care a semnalizat eronat o poziție de offside. Câteva momente mai târziu, Niczuly a ieșit încă o dată în evidență, păstrând suspansul în meci, după ce a apărat “balonul” reluat de Buziuc din 13 metri. La cealaltă poartă, fundașul Roberto Romeo și-a salvat echipa, oprind o pasă trimisă de Kovacs către Alexandru Dulca, care putea rămâne singur în fața lui Greab. Partida s-a terminat cu Gaz Metan Mediaș în atac, echipa gazdă obținând o victorie meritată după aspectul jocului. Cu toate acestea, fară marea eroare a arbitrului asistent, “U” putea pleca din această deplasare cu un punct.

De remarcat este faptul că, deși a fost un meci jucat în deplasare, fanii clujenii au dominat fondul sonor, galeria lui “U” încurajându-și echipa pe parcursul întregului meci. În urma acestui rezultat, Gaz Metan urcă pe locul 5 în clasament cu 31 de puncte, în timp ce “U” se află pe locul 10 cu 23 de puncte.

– Gabriel BucșaSursă foto: romaniansoccer.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts