Marea Britanie câștigă Cupa Davis după 79 de ani!

Sport

_81492649_great_britain_davis_cup_reuters

Marea Britanie s-a impus în Cupa Davis, la tenis masculin, după ce Andy Murray a dus astăzi scorul la 3-1 în partida cu Belgia, învingându-l pe David Goffin.

După prima zi, scorul a fost egal, 1-1. Belgia a obținut primul punct, David Goffin trecând de Kyle Edmund. Britanicul a avut 2-0 la seturi, însă Goffin a revenit senzațional și a câștigat următoarele trei seturi, în care i-a cedat adversarului său doar 3 game-uri. În următorul meci, Andy Murray a egalat situația cu o victorie clară în fața lui Ruben Bemelmans. Britanicii au trecut în avantaj sâmbătă, după partida de dublu. Frații Muray, Andy și Jamie, au învins cu 3-1 la seturi perechea formată din Steve Darcis și David Goffin.

Astăzi, Andy Murray a adus victoria pentru Marea Britanie, învingându-l cu 3-0 la seturi pe David Goffin. Meciurile s-au jucat în Belgia, la Gent.

Acesta este primul trofeu câștigat de Marea Britanie după 79 de ani și al 10-lea per total. Ultima oară când insularii se impuseseră a fost în 1936. Belgia mai ajunsese în finală o singură dată, în 1904, dar și atunci pierduse tot în fața Marii Britanii.

– Gabriel BucșaSursă foto: bbc.co.uk

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts