Piața Unirii din Cluj–Napoca va fi gazda Zilei Naționale a României. La mulți ani, România!

Eveniment

12305607_1211384638908801_1654996260_n

La fel ca în fiecare an, municipiul Cluj–Napoca a pregătit mai multe surprize cu ocazia zilei de 1 decembrie. 

Evenimentele vor debuta marți,  începând cu ora 16:00, în Piața Unirii, iar anul acesta, ziua națională, va fi marcată cu trei concerte: unul de muzică populară, la care vor lua parte artiști îndrăgiți din România, iar spre seară, trupele Zdob și Zdub și Cargo îi vor delecta pe clujeni.

În comparație cu anii trecuți, la Cluj–Napoca, dar și în celelalte orașe ale României, în semn de respect și compasiune față de victimele tragediei de la Colectiv, focurile de artificii și retragerea cu torțe, tradiționale Zilei Naționale a României, au fost anulate. Astfel, pe lângă cele trei concerte, la ora 19:00 se vor inaugura și instalațiile de iluminat specific sărbătorilor, unde sunt așteptați cât mai mulți clujeni pentru a lua parte la acest eveniment.

Iată întregul program al manifestărilor de 1 Decembrie:

Spectacol Folcloric de la ora 16:00. Vor concerta: Amalia Chiper și Florin Rupa, Marius Ciprian Pop, Ansamblul Folcloric ”Dor Transilvan”, Ana Ilca Mureșan, Ansamblul Folcloric ”Mugurelul”, Sava Negrean Brudașcu, Dumitru Fărcaș. Artiștii vor fi acompaniați de Orchestra Regal Transilvan.

La ora 19:00 va avea loc inaugurarea iluminatului de sărbători, după care, la ora 19:05, va urca pe scenă trupa Zdob și Zdub. În cele din urmă, de la ora 20:00, trupa Cargo va cânta în încheierea spectacolului.

De menționat este faptul că trupa Cargo împlinește în această perioadă 30 de ani de activitate. Primul album al celor de la Cargo a fost lansat în 1992, la 5 ani de la înființarea trupei, intitulat ”Povestiri din gară”. Clujenii sunt așteptați în număr cât mai mare pentru a sărbători așa cum se cuvine ”Ziua Națională a României”.

Cătălin Weinmuller / Sursă foto: Loredena Bertișan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts