Trump intenționează să retragă unele trupe americane din Germania

Internaţional UBB Radio

Preşedintele Donald Trump a ordonat armatei americane retragerea a aproximativ 9.500 de soldaţi din Germania, a declarat vineri un înalt oficial american sub protecţia anonimatului, informează Agerpres. Retragerea militarilor americani din regiune afectează unitatea NATO și este privită ca un semn de slăbiciune în fața atitudinii tot mai ostile a Moscovei, conform New York Times.

Statele Unite își vor reduce prezența trupelor în Germania cu mai mult de 25 la sută, au declarat vineri foști oficiali americani, în timp ce administrația Trump trimite un mesaj unui important aliat al NATO. Decizia administrației Trump ar urma să reducă numărul militarilor americani dislocaţi în Germania la 25.000, de la 34.500 cât sunt în prezent.

Hotărârea este rezultatul unor luni de muncă ale generalului Mark Milley, şeful Statului Major al armatei americane şi nu are nicio legătură cu tensiunile recente dintre preşedintele Donald Trump şi cancelarul german Angela Merkel care a refuzat invitaţia lui Donald Trump de a participa la summitul G7 de la Washington.

Un alt înalt oficial din administraţia americană a declarat că cei 9.500 de militari vor fi trimişi în Polonia şi „în alte ţări aliate”, în timp ce o parte se va întoarce acasă.

Retragerea militarilor americani slăbeşte NATO în faţa Moscovei

Preşedintele Donald Trump a făcut presiuni asupra Germaniei pentru ca aceasta să crească cheltuielile destinate apărării şi a acuzat Berlinul că este un „captiv” al Moscovei din cauza dependenţei sale de importurile de energie ruseşti.

Acum, trupele americane din Germania operează un spital militar din Ramstein și oferă forțe terestre pentru a consolida aliații din întreaga Europă și nu numai, precum și o moștenire care descurajează agresiunea rusă.

Retragerea militarilor din Germania va include o escadrilă de avioane F-16 și mai multe unități de sprijin logistic ale armatei americane. Retragerea, cea mai semnificativă din timpul mandatului lui Donald Trump, nu este considerată a fi justificată, în condițiile în care Rusia nu a dat vreun semn de reducere a atitudinii sale ostile față de NATO, conform New York Times.

De asemenea, retragerea forțelor americane va complica lanțul logistic și va afecta capacitatea de mobilizare rapidă a Alianței.

Sursa: Facebook USDoD

Ana Gălan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts