Florin Cîțu, după reconfirmarea ratingului de țară: „Încă un scenariu apocaliptic al teroriștilor economici din Parlament a fost demontat”

Economie UBB Radio

Ministrul Finanţelor Publice a declarat, sâmbătă, într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria, că României i s-a reconfirmat ratingul, ceea ce înseamnă că nu doar statul ci şi băncile se pot împrumuta la dobânzi avantajoase. El a criticat reacţiile “apocaliptice” ale celor de la PSD.

Florin Cîţu a precizat că „încă un scenariu apocaliptic a fost demontat aseară”, el numindu-i pe cei din Parlament „teroriştii economici”.

„Au spus (cei din Parlament) că România se prăbușește. Avem cea mai mare creștere din regiune în primul trimestru. Au spus că vom fi penalizați, retrogradați. Nu s-a întâmplat așa ceva. Am reuşit să menţinem acest rating, sunt alte ţări din UE care au avut ratingul retrogradat, ceea ce înseamnă costuri mai mari”, a menţionat Cîţu.

„Agenţia de rating spune clar care au fost motivele pentru păstrarea ratingului de ţară. În primul rând, încrederea în acest Guvern. Se spune clar că am reuşit să convingem investitorii şi creşterea economică prin primul trimestru”, a afirmat ministrul Finanţelor Publice.

Potrivit ministrului, perspectiva negativă nu este respnsabilitatea actualului Guvern.

„Această perspectivă negativă nu este responsabilitatea acestui guvern, dar ce vă garantez eu: aşa cum am reuşit să oprim această retrogradare prin acţiunile acestui guvern vom reveni la perspectiva ‘stabil’ cât mai curând. Tot ce vom face în perioada următoare va duce, veţi vedea, la revenirea perspectivei ‘stabil’ pentru România la toate agenţiile de rating. Acesta este primul pas în direcţia corectă”, a spus Cîţu, la Palatul Victoria.

 Ministrul a mai spus că finanţele ţării au fost „administrate în mod îngrozitor” de către guvernele anterioare. PSD a transmis, sâmbătă, că singurul motiv pentru care țara noastră nu a fost retrogradată este eficiența social-democraților din perioada în care a fost la Guvernare.

„Cele mai negre previziuni s-au adeverit: NEGATIV – asta definește Guvernarea PNL! Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poors care reconfirmă, din păcate, că România rămâne acolo unde a bagat-o PNL – pe NEGATIV! Și cu perspectivă de înrăutățire! Unde este măreața creștere economică în fapt inexistentă?! Unde sunt tonele de bani netipăriți de la Bruxelles cu care PNL se împăunează deja? Unde sunt investițiile străine care, de fapt, fug din România?!”, afirmă Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Agenția Standard & Poor’s a menținut vineri România în categoria țărilor destinate investițiilor, însă perspectiva este negativă.

Sursa: Guvernul României

Mihaela Marcu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts