Trump a afirmat că va retrage peste nouă mii de soldați americani din Germania

Internaţional UBB Radio

Președintele Donald Trump a confirmat luni că va reduce numărul de trupe americane staționate în Germania la 25 de mii, acuzând Germania că este „delicventă” în plățile sale către NATO, potrivit Reuters.

Trump le-a declarat reporterilor că:

„Noi protejăm Germania și ea este delicventă. Nu are sens. Astfel, am zis că vom reduce numărul la 25 de mii de soldați”. El a mai spus că „ei ne tratează foarte urât în acest tratat”, dar fără mai multe explicații.

Ambasadorul german în Statele Unite ale Americii, Emily Haber, întrebat despre afirmarea lui Trump, a spus că trupele americane sunt în Europa pentru a apăra securitatea translantică și pentru a ajuta SUA să își proiecteze puterea în Africa și Asia.

Emily Haber a mai declarat într-o audiere virtuală că este vorba despre „securitatea translantică, dar și despre securitatea Americii”, susținând că cooperarea dintre SUA și Germania va rămâne puternică și că guvernul ei a fost informat asupra acestei decizii.

La ora actuală, în jur de 34 de mii de militari americani locuiesc împreună cu familiile în cele 21 de baze americane de pe teritoriul german, conform Biziday.

Sursa: Valori.it

Andreea Neamț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts