Gala Premiilor Oscar se reprogramează pentru anul 2021

Cultură UBB Radio

Pandemia de coronavirus a afectat cât se poate de mult si zona cinematografica, foarte multe lansări ale filmelor au fost anulate din cauza faptului ca foarte multe filmări nu au mai putut avea loc. În sensul acesta Premiile Oscar au fost amânate pentru anul viitor, decizie luate de Academia Americana de Film, relatează  The Guardian. Totodată din cauza faptului ca toate activitățile artistice au fost găsit o forma de a crea prin platformele de video-streaming  este posibil ca acest lucru să afecteze și lumea cinematografică.

Gala Premiilor Oscar de anul acesta a fost anulată din cauza pandemiei instaurate, aceasta va avea loc anul viitor în luna aprilie 2021. În același timp atât această decizie cât si faptul ca filmările nu au mai putut avea loc, acest lucru afectează lumea filmului. Despre această decizie a vorbit mai multe directorul general executiv al academiei, Dawn Hudson.

Aceasta vede aceasta perioada prelungita ca un timp pentru producătoii de filme să își poată finaliza capodoperele fără a suferi daune financiare.

Ei au câștigat anul acesta, dar noi sperăm că extinderea perioadei de eligibilitate si amânarea datei decernării premiilor va crea flexibilitate pentru creatorii de film să își termine și lanseze producțiile fără a fi penalizați pentru ceva ce este în afara controlului lor, a declarat aceasta pentru The Guardian.

Directorul general executive a mai declarant ca există mult mai multe lucrări de făcut pentru a asigura oportunități echitabile în toată lumea, iar Academia a evoluat cu mult, în sensul acesta vor rezolva și această problemă.

Sursa: Viața Liberă

Dana Coțovanu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts